Ingrediente:
Pentru
aluat
300 g
faina, 150 g margarina, 1 praf de sare, 200 ml apa, 4 oua, 1 lingura margarina
Delma pentru copt si gatit pentru tava
Pentru
crema si decor
150 g
zahar, 4 oua, 70 g faina sau amidon, 100 ml cafea concentrate, 350 ml lapte,
2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod de
preparare:
Pentru
aluat, fierbi apa, sarea si margarina, iar cand clocoteste, pui toata faina
odata si bati cu telul pana cand aluatul se aduna sub forma unei sfere. Iei
vasul de pe foc si, dupa 15 minute, incoporezi pe rand ouale. In tava
unsa cu margarina, asezi cate o lingurita de compozitie, la distant de 4-5 cm.
Coci gogoselele 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc iute. Intre timp,
pregatesti crema. Mixezi ouale cu zaharul, faina, cafeaua si laptele caldut.
Fierbi compozitia la bain-marie, amestecand pana se ingroasa.
Tai cate un
capacel gogoselelor si le umpli cu crema, apoi le pudrezi cu zaharul vanilat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu