.

Gogosele cu crema de cafea

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se fac gogosele cu crema de cafea, reteta culinara pentru gogosele cu crema de cafea


    Ingrediente:


    Pentru aluat

    300 g faina, 150 g margarina, 1 praf de sare, 200 ml apa, 4 oua, 1 lingura margarina Delma pentru copt si gatit pentru tava

    Pentru crema si decor

    150 g zahar, 4 oua, 70 g faina sau amidon, 100 ml cafea concentrate, 350 ml lapte, 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.

    Mod de preparare:

    Pentru aluat, fierbi apa, sarea si margarina, iar cand clocoteste, pui toata faina odata si bati cu telul pana cand aluatul se aduna sub forma unei sfere. Iei vasul de pe foc si, dupa 15 minute, incoporezi pe rand ouale. In tava unsa cu margarina, asezi cate o lingurita de compozitie, la distant de 4-5 cm. 

    Coci gogoselele 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc iute. Intre timp, pregatesti crema. Mixezi ouale cu zaharul, faina, cafeaua si laptele caldut. Fierbi compozitia la bain-marie, amestecand pana se ingroasa.
    Tai cate un capacel gogoselelor si le umpli cu crema, apoi le pudrezi cu zaharul vanilat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint