.

Tochitura munteneasca

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face tochitura munteneasca, reteta culinara pentru tochitura munteneasca

    Ingrediente:

    300 g carne de porc, 100 g sinculita impanata, 1 rinichi de porc, 200 g ficat de porc, 50 ml otet, 2 linguri untura, 3 rosii, 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa mare, 5-6 catei de usturoi, cimbru, boabe de piper, 1 foaie de dafin, sare, 1 ardei iute, 1 legatura de patrunjel.

    Mod de preparare:

    Cu 3 ore inainte de preparare, speli rinichiul in mai multe ape si il pui in apa cu otet, pentru a indeparta mirosul neplacut. Tai carnea, ficatul, rinichiul si rosiile in cuburi, iar sunculita in fasii. Cureti, speli si toci marunt ardeii, ceapa si cateii de usturoi.


    Calesti in untura incinsam ceapa, carnea, feliile de sunculita si organelle, iar cand se inmoaie, adaugi ardeii, rosiile, boabele de piper, foaia de dafin rupta in bucati, cimbru sis are dupa gust. Stingi cu putina apa calda si continui fierberea pana cand scade sosul. Pentru o aroma mai puternica, adaugi usturoiul in tochitura la sfarsit.

    Servesti tochitura fierbinte, presarata cu patrunjel tocat marunt si felioare de ardei iute, langa un pui de mamaliguta fierbinte.

    Sfatul nostru:

    Reteta acestui  preparat traditional romanesc este diferita in functie de zona geografica. In Dobrogea se prepara din carne macra si se adauga vin. Tochitura moldoveneasca contine carnati si uneori branza de burduf.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint