Ingrediente:
300 g carne
de porc, 100 g sinculita impanata, 1 rinichi de porc, 200 g ficat de porc, 50
ml otet, 2 linguri untura, 3 rosii, 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa mare, 5-6
catei de usturoi, cimbru, boabe de piper, 1 foaie de dafin, sare, 1 ardei iute,
1 legatura de patrunjel.
Mod de
preparare:
Cu 3 ore
inainte de preparare, speli rinichiul in mai multe ape si il pui in apa cu
otet, pentru a indeparta mirosul neplacut. Tai carnea,
ficatul, rinichiul si rosiile in cuburi, iar sunculita in fasii. Cureti, speli
si toci marunt ardeii, ceapa si cateii de usturoi.
Calesti in
untura incinsam ceapa, carnea, feliile de sunculita si organelle, iar cand se
inmoaie, adaugi ardeii, rosiile, boabele de piper, foaia de dafin rupta in
bucati, cimbru sis are dupa gust. Stingi cu putina apa calda si continui
fierberea pana cand scade sosul. Pentru o aroma mai puternica, adaugi usturoiul
in tochitura la sfarsit.
Servesti
tochitura fierbinte, presarata cu patrunjel tocat marunt si felioare de ardei
iute, langa un pui de mamaliguta fierbinte.
Sfatul
nostru:
Reteta
acestui preparat traditional romanesc
este diferita in functie de zona geografica. In Dobrogea se prepara din carne
macra si se adauga vin. Tochitura moldoveneasca contine carnati si uneori
branza de burduf.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu