Ingrediente:
1 kg carne
de purcel, 1oo ml ulei, 3 cepe, 2 morcovi, 2 linguri faina, 2 linguri bullion,
1 capatana de usturoi, 2 linguri otet, 1 legatura patrunjel, sare, piper
Mod de
preparare:
Cureti
ceapa si morcovii apoi le speli. Tai ceapa solzisori, morcovii in rondele sau
bastonase si carnea in cuburi.
Inabusi
putin carnea in ulei, apoi o scoti pe o farfurie. In uleiul ramas, calesti
ceapa toccata si morcovii. Stingi bulionul diluat cu apa, cand adaugi carnea si
continui fierberea la foc mic, pentru 30 de minute.
Cureti
usturoiul si il tai in felioare sau il zdrobesti. Cand carnea este bine
patrunsa, adaugi faina dizolvata in 100 ml apa si otetul. Dupa ce sosul s-a
ingrosat, pui usturoiul, sare, piper, si mai lasi cratita pe foc pentru 2-3
clocote. Presari verdeata toccata marunt si servesti ostropelul cu mamaliguta si muraturi sau
cu salata de varza dulce.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu