.

Ostropel de purcel

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face ostropel de purcel, reteta culinara pentru ostropel de purcel

    Ingrediente:

    1 kg carne de purcel, 1oo ml ulei, 3 cepe, 2 morcovi, 2 linguri faina, 2 linguri bullion, 1 capatana de usturoi, 2 linguri otet, 1 legatura patrunjel, sare, piper

    Mod de preparare:

    Cureti ceapa si morcovii apoi le speli. Tai ceapa solzisori, morcovii in rondele sau bastonase si carnea in cuburi.

    Inabusi putin carnea in ulei, apoi o scoti pe o farfurie. In uleiul ramas, calesti ceapa toccata si morcovii. Stingi bulionul diluat cu apa, cand adaugi carnea si continui fierberea la foc mic, pentru 30 de minute.

    Cureti usturoiul si il tai in felioare sau il zdrobesti. Cand carnea este bine patrunsa, adaugi faina dizolvata in 100 ml apa si otetul. Dupa ce sosul s-a ingrosat, pui usturoiul, sare, piper, si mai lasi cratita pe foc pentru 2-3 clocote. Presari verdeata toccata marunt si servesti ostropelul cu mamaliguta si muraturi sau cu salata de varza dulce.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint