.

Graten cu ciuperci

Posted on
  • luni, 10 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face graten cu ciuperci, reteta culinara pentru graten cu ciuperci

    Ingrediente: 

    1 kg cartofi noi, 500 g ciuperci, 100 g unt, 100 g faina, 300 g smantana, 400 ml lapte, 250 cascaval, sare

    Mod de preparare:

    Spala cartofii si firbe-i in apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au racorit, curata-i de coaja si taie-i rondele. Separat, taie ciupercile in felii si inabusa-le in 50 g de unt. Infierbanta restul untului si presara faina. Las-o sa se caleasca, fara a o rumeni. Stinge cu lapte si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.

    Fierbe sosul 15 minute, toarna-l peste ciuperci. Incorporeaza smantana si lasa sa fiarba zece minute. Potriveste gustul de sare. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, asaza rondelele de cartof. Pune deasupra amestecul de ciuperci si presara cascavalul ras. Lasa la cuptor 40-45 de minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint