Ingrediente:
1 ciolan de 2,5 kg, 8 cepe medii, 1 lingura cu varf de boia de ardei dulce, 2 linguri pasta de ardei rosu, 1 l bulion, 2 kg cartofi, 3 morcovi, 3 radacini de patrunjel, sare, piper, 1 lingura rasa chimen, 3 foi de dafin, patrunjel verde
Pentru galuste
1 ou, gris si faina in cantitati egale (circa 2 linguri din fiecare)
Mod de preparare:
Cureti ciolanul de sorici si il degresezi, taind slaninuta in fasii. Zarzavatul il cureti si il toci foarte marunt. La fel si cepele. Pui int-run ceaun slaninuta luata de pe ciolan si o prajesti. Cand s-au rumenit jumarile, le scoti, adaugi ceapa tocata si o calesti.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugi boiaua de ardei dulce. Amesteci rapid si, imediat, stingi cu apa fierbinte. Boiaua nu trebuie sa se caramelizeze pentru ca isi schimba gustul. Pui carnea, foile de dafin, chimenul zdrobit, sare si piper. Cand ciolanul a fiert, il scoti din ceaun si-l dezosezi.
Adaugi in ceaun cartofii curatati si taiati cubulete, carnea taiata in bucati potrivite si pasta de ardei. Cand cartofii au fiert, pui bulionul si gusti zeama, potrivind gustul de sare si piper.
Bati oual cu putina sare si adaugi, pe rand, cate o lingura de gris, apoi una de faina, pana cand se obtine un aluat consistent. Cu o lingura pui bucatile mici de aluat in gulas.
Lasi sa fiarba 7-8 minute, iei ceaunul de pe foc si presari verdeata tocata marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu