Cum se fac gulii umplute, reteta culinara pentru gulii umplute
Ingrediente:
4 gulii, 500 g carne tocata, 2 cepe, 1 lingura cu pesmet, sare, piper, boia, 1 lingura cu ulei, 1 lingura cu unt, 1 legatura de patrunjel verde
Pentru sos
2 cepe, 2 linguri cu faina, 500 ml lapte
Mod de preparare:
Curata guliile si, cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza miezul. Scufunda-le in apa cu sare si lasa-le sa fiarba cinci minute. Separat, caleste ceapa. Adauga carnea tocata si, dupa cateva minute, condimenteaza cu sare, piper si un praf de boia.
Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, presara pesmetul si patrunjelul tocat fin. Umple guliile cu aceasta compozitie si asaza-le intr-o forma. Pentru sos, caleste celelalte cepe. Adauga faina si subtiaza cu laptele. Lasa pe foc pana se leaga sosul. Toarna-l peste gulii si lasa la cuptor, la foc moderat, 35 de minute.
Gulii umplute
Posted on luni, 24 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Legume umplute,
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu