Cum se fac rulouri de vinete vieneze, reteta culinara pentru rulouri de vinete vieneze
Ingrediente:
2 cartofi, 1 vanata, 2 catei de usturoi, 10 linguri cu ulei de masline, 1 lingura cu otet balsamic, 1 lingura zeama de lamaie, 4 bucati ansoa, cateva foi de salata rosie si frunze de rucola, sare
Mod de preparare:
Pune la fiert cartofii intregi (curatati de coaja) cu putina sare. Dupa 15 minute, verifica daca au fiert: daca furculita intra usor in ei inseamna ca sunt gata. Scoate-i (nu arunca apa in care au fiert) si lasa-i sa se raceasca pe o farfurie.
Intre timp, unge un gratar cu putin ulei si lasa-l sa se incinga. Spala vanata si tai-o in felii, pe lungime. Sareaza feliile, lasa-le la scurs zece minute si frige-le pe gratar pe ambele parti.
Prepara un dressing din otet balsamic, un praf de sare si patru linguri cu ulei de masline. Imediat dupa ce iei feliile de vanata de pe gratar, da-le prin acest amestec si pune-le pe un platou.
Freaca bucatile de ansoa cu restul de ulei si zeama de lamaie si drege cu putina sare. Da cartofii pe razatoarea mare, adauga sosul de ansoa si putin din zeama in care au fiert cartofii. Formeaza din fiecare felie de vanata un mic cilindru prinzand varfurile cu o scobitoare.
Inauntru, pune din compozitia de cartofi si decoreaza cu frunze de salata si rucola. Prajeste o felie de paine si tai-o in fasii subtiri. Pune cate o bucata in fiecare rulou.
Rulouri de vinete vieneze
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu