Cum se face
kefta libaneza, reteta culinara pentru kefta libaneza
Ingrediente:
Pentru
kefta:
½ carne de
miei tocata, 2 oua, 1 ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri patrunjel, 2
lingurite menta proaspata, 1 lingurita oregano proaspat, 3 felii paine alba,
sare, ½ lingurita scortisoara macinata,, 1 varf de cutit de piper
Pentru
cuscus
1 cana
cuscus, 1 cana supa de pui sau de legume, 1 lingura ulei de masline, sare
Pentru
sosul de iaurt
200 g iaurt
gras, 100 g castravete verde, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi,
sare
Mod de
preparare:
Tai coaja
feliilor de paine si le faci frimituri cat mai fine. Pui intr-un castron
carnea, adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt, firimiturile de paine, ouale
batute, verdeata tocata marunt,
condimentele sis are dupa gust. Amesteci bine si lasi sa se aromatizeze timp de
10 minute. Imparti compozitia in 8 si ii dai forma unui “mic” cu diametrul de
2.5 cm si lungime de 14-15 cm.
Introduci pe mijlocul fiecarui “mic” cate un bat de frigaruie. Frigi carne ape ambele parti intr-o tigaie de teflon sau pe gratar. In timp ce kefla se frige, pui in supa fierbinte uleiul si un praf de sare, adaugi cuscusul, amesteci si acoperi cu un capac.
Lasi 10 minute, dupa care amesteci cuscusul cu furculita pana devine pufos. Cureti castravetele de coaja si-l tai in cubulete foarte mici. Pui intr-un bol iaurtul, il amesteci foarte bine cu uleiul, usturoiul pisat, sare dupa gust si castravetele stors de zeama. Asezi pe mijlocul farfuriei cuscus, pui cate doua kefta si torni sos de iaurt. 61
Introduci pe mijlocul fiecarui “mic” cate un bat de frigaruie. Frigi carne ape ambele parti intr-o tigaie de teflon sau pe gratar. In timp ce kefla se frige, pui in supa fierbinte uleiul si un praf de sare, adaugi cuscusul, amesteci si acoperi cu un capac.
Lasi 10 minute, dupa care amesteci cuscusul cu furculita pana devine pufos. Cureti castravetele de coaja si-l tai in cubulete foarte mici. Pui intr-un bol iaurtul, il amesteci foarte bine cu uleiul, usturoiul pisat, sare dupa gust si castravetele stors de zeama. Asezi pe mijlocul farfuriei cuscus, pui cate doua kefta si torni sos de iaurt. 61
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu