.

Kefta libaneza

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face kefta libaneza, reteta culinara pentru kefta libaneza


    Ingrediente:


    Pentru kefta:

    ½ carne de miei tocata, 2 oua, 1 ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri patrunjel, 2 lingurite menta proaspata, 1 lingurita oregano proaspat, 3 felii paine alba, sare, ½ lingurita scortisoara macinata,, 1 varf de cutit de piper

    Pentru cuscus

    1 cana cuscus, 1 cana supa de pui sau de legume, 1 lingura ulei de masline, sare

    Pentru sosul de iaurt

    200 g iaurt gras, 100 g castravete verde, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare

    Mod de preparare:

    Tai coaja feliilor de paine si le faci frimituri cat mai fine. Pui intr-un castron carnea, adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt, firimiturile de paine, ouale batute,  verdeata tocata marunt, condimentele sis are dupa gust. Amesteci bine si lasi sa se aromatizeze timp de 10 minute. Imparti compozitia in 8 si ii dai forma unui “mic” cu diametrul de 2.5 cm si lungime de 14-15 cm. 

    Introduci pe mijlocul fiecarui “mic” cate un bat de frigaruie. Frigi carne ape ambele parti intr-o tigaie de teflon sau pe gratar. In timp ce kefla se frige, pui in supa fierbinte uleiul si un praf de sare, adaugi cuscusul, amesteci si acoperi cu un capac. 

    Lasi 10 minute, dupa care amesteci cuscusul cu furculita pana devine pufos. Cureti castravetele de coaja si-l tai in cubulete foarte mici. Pui intr-un bol iaurtul, il amesteci foarte bine cu uleiul, usturoiul pisat, sare dupa gust si castravetele stors de zeama. Asezi pe mijlocul farfuriei cuscus, pui cate doua kefta si torni sos de iaurt. 61

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint