.

Rosii umplute cu spanac

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se fac rosii umplute cu spanac, reteta culinara pentru rosii umplute cu spanac


    Ingrediente:

    6 rosii medii, 500 g spanac (congelat sau proaspat), 1 ceapa (de preferat, rosie), 30 g unt, 6 catei de usturoi, 6 oua de prepelita (se pot pune si oua de gaina), 6 felii de muschi file sau sunculita taraneasca (afumata), 3 linguri cu parmezan ras, sare, piper, cateva fire de patrunjel pentru decor

    Mod de preparare:

    Spala rosiile, taiele capac si scoate pulpa. Topeste untul intr-o cratita, pune ceapa tocata si usturoiul taiat feliute si calestele. Pune spanacul si lasa la inabusit 15 minute.

    Adauga pulpa rosiilor si lasa pe foc 15 minute. Stinge, pune doua linguri cu parmezan, amesteca si lasa la racorit.

    Ruleaza cate un cornet din feliile de sunca, pune-l in rosie si umple cu spanac. Sparge oul deasupra. Asaza rosiile in forme de brioase sau bulz si da la cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit. Serveste-le calde, cu parmezan, piper si patrunjel tocat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint