Cum se fac rosii umplute cu spanac, reteta culinara pentru rosii umplute cu spanac
Ingrediente:
6 rosii medii, 500 g spanac (congelat sau proaspat), 1 ceapa (de preferat, rosie), 30 g unt, 6 catei de usturoi, 6 oua de prepelita (se pot pune si oua de gaina), 6 felii de muschi file sau sunculita taraneasca (afumata), 3 linguri cu parmezan ras, sare, piper, cateva fire de patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Spala rosiile, taiele capac si scoate pulpa. Topeste untul intr-o cratita, pune ceapa tocata si usturoiul taiat feliute si calestele. Pune spanacul si lasa la inabusit 15 minute.
Adauga pulpa rosiilor si lasa pe foc 15 minute. Stinge, pune doua linguri cu parmezan, amesteca si lasa la racorit.
Ruleaza cate un cornet din feliile de sunca, pune-l in rosie si umple cu spanac. Sparge oul deasupra. Asaza rosiile in forme de brioase sau bulz si da la cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit. Serveste-le calde, cu parmezan, piper si patrunjel tocat.
Rosii umplute cu spanac
Posted on marți, 4 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aperitive cu carne,
Aperitive cu legume,
Aperitive cu oua,
Mancaruri cu rosii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu