.

Rosii cu salata calda de carne

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac rosii cu salata calda de carne, reteta culinara pentru rosii cu salata calda de carne


    Ingrediente:

    10 rosii medii tari, 1 kg carne tocata, 2 cepe medii, 1 legatura de ceapa verde, 250 g mazare proaspata sau congelata, 3 ardei grasi rosii, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 legatura de patrunjel tocat, 3 linguri cu pasta de tomate, sare, piper, ulei, zahar


    Mod de preparare:

    Spala rosiile si scobeste-le. Pastreaza pulpa si scurge zeama. Pune in fiecare rosie cate o lingurita cu zahar (ajutala scaderea aciditatii). Feliaza ceapa uscata si pe cea verde si taie cubulete ardeii grasi.

    Incinge o tigaie mare de teflon si pune carnea, fara ulei. Cand carnea isi pierde culoarea rozalie, adauga uleiul si ceapa. Caleste pana ce devine translucida. Adauga usturoiul si caleste totul cam un minut.

    Fierbe mazarea (daca este proaspata) si adaug-o in tigaie, impreuna cu ardeii taiati cubulete, patrunjelul tocat, pulpa de rosii pastrata si pasta de tomate. Potriveste gustul de sare si piper. Tine la foc mic pana ce amestecul scade si se ingroase putin.

    Cand compozitia capata consistenta dorita, ia de pe foc si lasa la racorit. Umple rosiile scobite cu acest amestec si serveste.

    Portii: 4-6
    Timp de preparare: 80 de minute
    Dificultate: simpla

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint