.

Lasagna cu pui si sos ragu

Posted on
  • vineri, 7 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face lasagna cu pui si sos ragu, reteta culinara pentru lasagna cu pui si sos ragu


    Ingrediente:

    500 g foi Lasagna Barilla, 400 g sos Bolognose Barilla, 200 g rosii cubulete Maxim's, 400 g carne tocata de pui, 1 ardei iute, 2 cepe, 100 ml vin alb, 1 foaie de dafin, ulei de masline, unt, sare, piper

    Pentru sos

    1/4 pachet cu unt, 2 linguri cu faina, 300 ml lapte

    Mod de preparare:

    Caleste ceapa in 2-3 linguri cu ulei de masline, pana capata o culoare aramie. Adauga carnea tocata, dafinul, sare si piper dupa gust. Amesteca usor si fierbe-le inabusit 20 de minute. Adauga sosul Barilla, rosiile tocate, ardeiul iute taiat marunt, vinul si lasa sa fiarba acoperit pana ce se patrunde carnea si compozitia capata o consistenta mai graoasa.

    Separat, topeste untul, adauga faina cernuta, subtiaza cu laptele caldut si amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Sareaza si pipereaza. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, pune alternativ foi de lasagna fierte in apa cu sare si scurse, amestecul de carne, sosul alb. Repeta operatiunea pana ce termini ingredientele.

    Ultimul strat trebuie sa fie o foaie de lasagna. unge-o cu sos si presara parmezanul ras. Da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint