Cum se face lasagna cu spanac, reteta culinara pentru lasagna cu spanac
Ingrediente:
300 g foi Lasagna Barilla, 1 cutie cu spanac Maxim's, 300 g ricotta, sare, piper, unt, ulei de masline, parmezan ras
Pentru sos
1 lingura cu varf cu unt, 2 linguri cu varf cu faina, 500 ml lapte, nucsoara, piper alb.
Mod de preparare:
Inmoaie in apa clocotita, pentru 5-8 minute, foile de lasagna. Scoate-le pe un gratar sau o planseta si lasa-le sa se zvante. Scurge spanacul si caleste-l intr-o tigaie cu putin ulei incins. Cand este gata, adauga branza ricotta sfaramata, o lingura cu varf de parmezan, sare si piper dupa gust.
Topeste untul, adauga faina cernuta si amesteca pana cand devine aurie. Subtiaza laptele caldut si amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Sareaza si pipereaza, iar la final, adauga un varf de cutit de nucsoara.
Unge o tava cu putin unt si asambleaza lasagna: un strat de paste, apoi umplutura de spanac si branza, sos si din nou paste. Alterneaza straturile pana termini ingredientele.
Pe ultima foaie de paste, asaza un strat generos de parmezan si da tava la cuptorul incins (20-30 de minute), pana se formeaza o crusta aurie.
Lasagna cu spanac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu