Cum se face muschi de vita umplut, reteta culinara pentru muschi de vita umplut
Ingrediente:
600 g muschi de vita, 8 felii de bacon, 200 g telemea de oaie, 3 oua fierte tari, 1 lingura mustar, 150 ml supa de legume, 1 castravete murat, 1 gogosar murat, sare, piper, 2 linguri ulei, mirodenii pentru sos, 1 ceapa, 1/2 radacina telina, 1 radacina patrunjel, 3 linguri ulei, 125 ml vin rosu, 50 ml supa de legume, 2 linguri faina, cimbru sare
Mod de preparare:
Speli carnea si o tai in asa fel incat sa obtii o bucata intinsa cu o foaie. O bati usor cu ciocanul de carne, o ungi cu mustar si o condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Rulezi si o lasi la rece timp de 15-20 de minute. Intre timp, prepari umplutura: tai baconul cubulete, ouale, telemeaua, castravetele si gogosarul feliute.
Amesteci totul. Desfaci carnea care a stat la rece, asezi umplutura si rulezi. Legi rulada cu o sfoara de bucatarie si o asezi in cratita. Stropesti rulada cu ulei, adauagi supa de legume, sare, piper (daca mai e nevoie), acoperi cu un capac si pui pe foc mic 50 de minute.
Pentru sos: Tai legumele marunt, le calesti in ulei incins, stingi apoi cu supa de legume si lasi sa fiarba pana cand sunt bine patrunse. Apoi le treci prin sita, adaugi vinul, faina, cimbrul si sare si piper dupa gust.
Mai lasi sa fiarba inca 10 minute, la foc mic, amestecand usor. Servesti rulada calda, taiata felii, asezonata cu sosul de legume si garnisita cu salata verde si gogosari murati.
Muschi de vita umplut
Etichete:
Fripturi,
Mancaruri cu sos si carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Mi s-a facut pofta uitandu-ma pe site-ul tau. Intra si la mine daca vrei ca sa primesti idei de retete.
Trimiteți un comentariu