.

Paste siciliene

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac paste siciliene, reteta culinara pentru paste siciliene


    Ingrediente:

    500 g spaghete Barilla, 2 cutii cu rosii cubulete Maxim’s, 1 ceapa, 1 vanata mica, 1 ardei gras, 6-7 fileuri de ansoa, 10-12 masline, 2=3 catei de usturoi, 3-4 linguri cu ulei de masline, 50 g telemea rasa, frunze de busuioc, frunze de patrunjel, sare, piper, lapte

    Mod de preparare:

    Pune pe foc o cratita mare cu apa. Cand da in clocot, adauga o lingurita rasa cu sare si spaghetele. Lasa la foc potrivit pentru 10 minute.

    Pune fileurile de peste intr-un  castronel si acopera-le cu lapte. Tine-le 10 minute, apoi scurge-le. Taie-le in bucati mici. Scoate samburii maslinelor si taie-le in jumatati.

    Incinge uleiul si caleste pe foc mic ceapa, vinetele si ardeiul, toate tocate. Cand s-au inmuiat, adauga rosiile si cateva frunze de busuioc. Redu flacara si acopera.

    Lasa la fiert aproximativ o jumatate de ora. Adauga fileurile de ansoa, maslinele, caperele si cateva frunze de patrunjel proaspat.

    Condimenteaza cu sare si piper, daca e nevoie, si tine pe foc cinci minute. Lasa pastele la racorit circa 10 minute. Serveste cu telemea rasa sau parmezan si un pahar cu vin alb.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint