Ingrediente:
500 g
spaghete Barilla, 2 cutii cu rosii cubulete Maxim’s, 1 ceapa, 1 vanata mica, 1
ardei gras, 6-7 fileuri de ansoa, 10-12 masline, 2=3 catei de usturoi, 3-4
linguri cu ulei de masline, 50 g telemea rasa, frunze de busuioc, frunze de
patrunjel, sare, piper, lapte
Mod de
preparare:
Pune pe foc
o cratita mare cu apa. Cand da in clocot, adauga o lingurita rasa cu sare si
spaghetele. Lasa la foc potrivit pentru 10 minute.
Pune fileurile
de peste intr-un castronel si acopera-le
cu lapte. Tine-le 10 minute, apoi scurge-le. Taie-le in bucati mici. Scoate
samburii maslinelor si taie-le in jumatati.
Incinge
uleiul si caleste pe foc mic ceapa, vinetele si ardeiul, toate tocate. Cand s-au
inmuiat, adauga rosiile si cateva frunze de busuioc. Redu flacara si acopera.
Lasa la
fiert aproximativ o jumatate de ora. Adauga fileurile de ansoa, maslinele,
caperele si cateva frunze de patrunjel proaspat.
Condimenteaza
cu sare si piper, daca e nevoie, si tine pe foc cinci minute. Lasa pastele la
racorit circa 10 minute. Serveste cu telemea rasa sau parmezan si un pahar cu
vin alb.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu