Ingrediente:
500 g pastrama de vita, 6 gulii, 2 morcovi, 1 ardei gras verde, 1 ceapa
rosie mare, 50 ml ulei, 250 ml suc de rosii, 3-4 frunze de salvie, sare, piper
Mod de preparare:
Taiati pastrama de vita in feliute subtiri si treceti-o prin uleiul bine
incins, doar atat cat sa se inabuse putin, dupa care scoateti-o pe o farfurie
si pastrati-o acoperita, la cald. Curatati guliile, spalati-le si taiati-le in
cuburi cu latura de circa 1 cm.
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa,
ardeiul gras si morcovul, apoi caliti-le in ulei ramas de la inabusitul
pastramei. Caliti legumele 3-4 minute, dupa care puneti cubuletele de gulie.
Caliti-le impreuna cu legumele 2-3 minute, apoi adaugati felliutele de
pastrama. Amestecati si puneti totul intr-un vas de ceramica sau sticla
termorezistent, adaugati salvia tocata, sucul de rosii, potriviti de sare si
piper si puneti vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu