Cum se face peste la cuptor in sos de vin si smantana, reteta culinara pentru peste la cuptor in sos de vin si smantana
Ingrediente:
1 kg peste la alegere, 1 ceapa alba, 150 ml smantana, 2 linguri cu ulei de masline, 1 lamaie (daca nu agreezi gustul prea acru, poti reduce sau chiar elimina cantitatea de zeama de lamaie), 1 lingura de tarhon verde sau uscat, sare, piper, 1 pahar vin alb, faina, 50 g cascaval pentru gratinat (optional)
Mod de preparare:
Speli bine pestele dupa ce l-ai curatat de solzi si il dai cu sare si piper. Tavalesti pestele prin faina, incingi uleiul intr-o tigaie si il prajesti rapid, pe ambele parti. Scoti pestii prajiti din tigaie si ii asezi intr-un vas termorezistent. Intr-o tigaie curata, incingi 2 linguri de ulei de masline si calesti ceapa curatata si tocata fin.
Cand ceapa se inmoaie, torni in tigaie vinul, adaugi tarhonul, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si piper. Fierbi sosul timp de 7-8 minute, apoi il pasezi in blender sau il treci prin sita. Adaugi smantana, omogenizezi, potrivesti gustul de sare si piper si torni sosul peste peste, in vasul termorezistent.
Optional poti presara si cascavalul ras. Introduci pestele astfel pregatit in cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos. Stropesti pestele de cateva ori cu sosul din tava. Servesti pestele cald, cu garnitura preferata, stropit cu deliciosul sos si decorat cu o felie de lamaie.
Peste la cuptor in sos de vin si smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu