Cum se face placinta cu pere, struguri si nuci, reteta culinara pentru placinta cu pere, struguri si nuci
Ingrediente:
Pentru aluat
300 g faina, 1/2 lingurita sare, 200 g unt, aproximativ 125 ml apa foarte rece
Pentru umplutura
2-3 pere mari coapte, 100 g nuci zdrobite, 3 linguri suc de portocale, coaja rasa de la 1 portocala, 250 g boabe de struguri, 300 g zahar tos, 2 lingurite faina
Mod de preparare:
Amestecati faina cu sarea, untul, margarina si apa, pana cand se obtine un aluat omogen. Puneti doar atata apa cat sa obtineit un aluat mai tare. Impartiti aluatul in doua, infasurati bucatile in folie si puneti-le la frigider pentru cel putin 20 de minute.
Puneti sucul si coaja de portocala intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati perele curatate de coaja si samburi si taiate in felii sau cubulete. Puneti boabele de struguri, nucile zaharul (mai putin 1 lingura) si faina. Amestecati ingredientele timp de 5 minute, apoi opriti focul. Intinde o foaie cu grosimea de 5 mm dintr-o bucata de aluat.
Trebuie sa aiba diametrul de cel putin 23 cm. Puneti foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaia de aluat turnati amestecul de pere cu struguri si nuci. Intinde o foaie din a doua bucata de aluat. Decupati in mijlocul ei conturul unei pere si al unei frunze.
Puneti foaia astfel decupata peste ingredientele din tava si presarati putin marginile foii. Va puteti ajuta de o furculita si atunci veti obtine o margine decorativa. Coaceti placinta la foc potrivit pana cand este rumenita uniform.
Placinta cu pere, struguri si nuci
Posted on duminică, 16 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu