Cum se face prajitura cu cartofi, reteta culinara pentru prajitura cu cartofi
Ingrediente:
5-6 cartofi mari (500 g), 4 linguri mari unt, 4 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri pesmet, 2 linguri faina, 3 linguri nuci macinate, 100 ml smantana, 1/2 plic praf de copt, coaja rasa de la 1 lamaie, sare
Mod de preparare:
Coaceti sau fierbeti cartofii in coaja, apoi curatati-i si pasati miezul cu o furculita. Frecati spuma untul si amestecati-l bine cu piureul de cartofi. Adaugati galbenusurle frecate cu putina sare, zaharul si praful de copt, coaja de lamaie, pesmetul, nucile, faina si smantana.
La urma, puneti albusurile batute spuma. Coaceti amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Puteti sa decorati prajitura cu felii de mar fierte in sirop de apa cu zahar.
Prajitura cu cartofi
Posted on duminică, 16 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu