.

Prajitura cu cartofi

Posted on
  • duminică, 16 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu cartofi, reteta culinara pentru prajitura cu cartofi


    Ingrediente:

    5-6 cartofi mari (500 g), 4 linguri mari unt, 4 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri pesmet, 2 linguri faina, 3 linguri nuci macinate, 100 ml smantana, 1/2 plic praf de copt, coaja rasa de la 1 lamaie, sare

    Mod de preparare:

    Coaceti sau fierbeti cartofii in coaja, apoi curatati-i si pasati miezul cu o furculita. Frecati spuma untul si amestecati-l bine cu piureul de cartofi. Adaugati galbenusurle frecate cu putina sare, zaharul si praful de copt, coaja de lamaie, pesmetul, nucile, faina si smantana.

    La urma, puneti  albusurile batute spuma. Coaceti amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Puteti sa decorati prajitura cu felii de mar fierte in sirop de apa cu zahar.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint