.

Prajitura cu dovleac si nuci

Posted on
  • duminică, 16 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu dovleac si nuci, reteta culinara pentru prajitura cu dovleac si nuci


    Ingrediente: 

    6 oua, 600 g miez ras de dovleac, 350 g zahar, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingura ghimbir ras, 400 g faina, 6 oua, 100 g unt, 50 g nuci macinate, 50 g miez intreg de nuci fiert in miere, 300 ml frisca


    Mod de preparare:

    Amestecati miezul de dovleac cu zaharul si scortisoara intr-un vas pus la foc mic, pana cand se evaporata toata zeama lasata. Adaugati apoi untul, nucile macinate si ghimbirul. Puneti cate un galbenus, si apoi amestecati dupa fiecare.

    Adaugati faina si albusurile batute spuma. Amestecati compozitia prin rasturnare si coaceti-o intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce prajitura s-a racit, scoteti-o din tava si ornati-o cu "flori" de frisca, puse cu un cornet de prajituri. Pe fiecare "floare" asezati cate un miez de nuca fiert in miere.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint