Cum se face prajitura cu dovleac si nuci, reteta culinara pentru prajitura cu dovleac si nuci
Ingrediente:
6 oua, 600 g miez ras de dovleac, 350 g zahar, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingura ghimbir ras, 400 g faina, 6 oua, 100 g unt, 50 g nuci macinate, 50 g miez intreg de nuci fiert in miere, 300 ml frisca
Mod de preparare:
Amestecati miezul de dovleac cu zaharul si scortisoara intr-un vas pus la foc mic, pana cand se evaporata toata zeama lasata. Adaugati apoi untul, nucile macinate si ghimbirul. Puneti cate un galbenus, si apoi amestecati dupa fiecare.
Adaugati faina si albusurile batute spuma. Amestecati compozitia prin rasturnare si coaceti-o intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce prajitura s-a racit, scoteti-o din tava si ornati-o cu "flori" de frisca, puse cu un cornet de prajituri. Pe fiecare "floare" asezati cate un miez de nuca fiert in miere.
Prajitura cu dovleac si nuci
Posted on duminică, 16 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu