.

Prajitura cu morcovi si ciocolata

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu morcovi si ciocolata, reteta culianra pentru prajitura cu morcovi si ciocolata


    Ingrediente:

    5 oua, 150 g zahar praf, 150 g faina, 40 g cacao, 175 g morcovi rasi fin, 50 g nuci zdrobite, 2 linguri ulei, 350 g crema de branza sau mascarpone, 175 g zahar tos, 175 g ciocolata menaj

    Mod de preparare:

    Frecati ouale cu zaharul praf intr-un vas pus la bain-marie, pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Luati vasul de la bain-marie si adaugati faina si cacaoa in compozitie si amestecati bine ingredientele.  Adaugati morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, bine storsi de zeama, nucile zdrobite si uleiul.

    Amestecati pentru omogenizare. Turnati amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coaceti un blat potrivit, apoi lasati-l la racit. Amestecati crema de branza cu zaharul tos pana cand acesta se dizolva. Adaugati ciocolata topita si amestecati ingredientele bine.

    Taiati blatul rece in doua si umpleti foile cu crema preparata. Puneti crema deasupra prajiturii si faceti motive decorative cu ajutorul unui cutit sau al unei furculite. Puneti sa puneti crema cu un cornet de ornat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint