Cum se face prajitura de ciocolata cu pere sau gutui, reteta culinara pentru prajitura de ciocolata cu pere sau gutui
Ingrediente:
8 oua, 250 g zahar praf, 100 g zahar tos, 1 lingurita zahar vanilat, 100 g miez de nuc macinate, 2 linguri pesmet de biscuiti, 300 g ciocolata neagra de menaj, unt si faina pentru uns tava, 500 g pere sau gutui
Glazura
200 ml lapte, 4 linguri caaco, 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu zaharul praf si vanilia pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Bateti albusurile spuma. Turnati jumatate din spuma de albusuri peste galbenusuri si adaugati miezul de nuci si pesmetul. Amestecati prin rasturnare, adaugand treptat spuma de albus ramas.
Topiti ciocolata si lasati-o sa se raceasca putin, apoi turnati-o in fir subtire peste ingrediente, amestecand mereu. Amestecati prin rasturnare si coaceti compozitia la foc potrivit intr-o tava unsa si tapetata. Pentru glazura, fierbeti ingredientele pana se omogenizeaza.
Turnati glazura calda peste prajitura scoasa din cuptor si lasata 15 minute la racit. Fierbeti cubulete de pere sau gutui intr-un sirop de 200 ml apa si 150 g zahar pana se inmoaie putin.
Nu trebuie sa se sfarame. Puneti cubuletele de fructe peste prajitura, dupa ce glazura s-a racit. Tineti prajitura la frigider inainte de servire.
Prajitura de ciocolata cu pere sau gutui
Posted on duminică, 16 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu