.

Placinta cu pere

Posted on
  • luni, 3 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face placinta cu pere, reteta culinara pentru placinta cu pere


    Ingrediente:

    400 g faina (recomandam faina Dobrogea tip 000), 1 kg pere, 300 g zahar, 1/2 cana ulei, 1 cana apa, drojdie cat o nuca, sare, 2 linguri zahar pudra

    Mod de preparare:

    Faci o maia din drojdie, o ceasca de apa calda, 1 lingura faina si 1 lingurita zahar. O lasi sa creasca, apoi o torni peste faina, pui un praf de sare, 2 linguri zahar si incepi sa framanti adaugand treptat o cana de apa calda. Lasi aluatul obtinut sa creasca jumatate de ora la un loc mai cald.

    In acest timp, cureti perele, le dai pe razatoare cu ochiuri mari, le amesteci cu 200 g zahar si 2 linguri ulei. Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in doua bucati din care intinzi 2 foi. Pui pe fiecare foaie jumatate din compozitia de pere, rulezi si asezi sulurile obtinute intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

    Le ungi cu uleiul ramas, le presari cu zaharul ramas si le dai la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-au copt, infasori placinta intr-un prosop curat si o lasi sa se raceasca. O tai apoi felii pe care le presari cu zahar pudra.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint