Cum se face pui cu legume la cuptor, reteta culinara pentru pui cu legume la cuptor
Ingrediente:
2 piepti de pui, fara oase si piele, 2 cepe mari, 2 dovlecei, 1 vanata, 1 ardei gras, cateva rosii, cateva fire de rozmarin si cimbru, 4-5 linguri cu ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul bine. taie fiecare piept de pui in doua si condimenteaza carnea cu sare si piper. Taie legumele in bucati mari: ceapa in patru sau in sase, dovleceii in felii groase de 0,5 cm, ardeiul gras, vanata si rosiile in cuburi. Pune-le intr-o tava, da-le cu sare si piper, stropeste-le cu trei linguri cu ulei, uniform.
Pune puiul pe patul de legume din tava, stropeste-l cu ulei si adauga crengutele de rozmarin. Da totul la cuptor 40-50 de minute, pana ce legumele sunt bine facute, iar carnea, suficient de rumenita. Serveste cald, eventual cu mujdei slab.
Truc
Daca vrei ca pieptul de pui sa iasa fraged si suculent, adauga un pahar cu vin demidulce sau un mar ionatan taiat felii groase.
Pui cu legume la cuptor
Posted on joi, 27 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu