Ingrediente:
2 bucati
piept de pui, o cutie ciuperci albi, un morcov, o ceapa alba, un pahar cu vin
alb, 6-8 felii de bacon, 50 g unt, 2 catei de usturoi, o lingura ulei, sare,
piper
Mod de preparare:
Carnea se
spala foarte bine si se usuca. Feliile de bacon se asaza una langa alta pentru
a constitui patul ruladei de carne. Apoi, cele doua bucati mari de piept de pui
se asaza una in prelungirea celeilalte, suprapuse usor, pentru o “foaie” mare
de carne. Se unge carnea cu 25 g unt pe
partea care va fi in interior si se presara sare si piper.
Se lasa asa pana la
pregatirea umpluturii. In ulei incins se pune ceapa sa se caleasca si, dupa ce
a devenit sticloasa, se pune morcovul rasp e razatoarea cu ochiuri mici. Apoi,
se pun ciupercile taiate marunt si usturoiul, se potriveste gustul de sare si
piper. Se lasa pe aragaz 15 minute si apoi tot amestecul se pune intr-o strecuratoare.
Umplutura se repartizeaza uniform pe toata suprafata “foii” de
carne, se ruleaza cu tot cu bacon si se leaga cu sfoara speciala de
bucatarie. Se asaza rulada intr-o tava
de cuptor, se toarna ulei, vin si apa cat sa cuprinda rulada pana la jumatatea
inaltimii ei si se da la cuptor pentru 45-50 de minute.
Din 10 in 10 minute,
rulada se stroepste cu zeama din tava si la jumatatea coacerii se intoarce.
Dupa ce s-a copt, se lasa 10 minute in tava si apoi se scoate sfoara si se
taie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu