.

Rulada de pui

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face rulada de pui, reteta culinara pentru rulada de pui


    Ingrediente:

    2 bucati piept de pui, o cutie ciuperci albi, un morcov, o ceapa alba, un pahar cu vin alb, 6-8 felii de bacon, 50 g unt, 2 catei de usturoi, o lingura ulei, sare, piper

    Mod de preparare:

    Carnea se spala foarte bine si se usuca. Feliile de bacon se asaza una langa alta pentru a constitui patul ruladei de carne. Apoi, cele doua bucati mari de piept de pui se asaza una in prelungirea celeilalte, suprapuse usor, pentru o “foaie” mare de carne.  Se unge carnea cu 25 g unt pe partea care va fi in interior si se presara sare si piper. 

    Se lasa asa pana la pregatirea umpluturii. In ulei incins se pune ceapa sa se caleasca si, dupa ce a devenit sticloasa, se pune morcovul rasp e razatoarea cu ochiuri mici. Apoi, se pun ciupercile taiate marunt si usturoiul, se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa pe aragaz 15 minute si apoi tot amestecul se pune intr-o strecuratoare. 

    Umplutura se repartizeaza uniform pe toata suprafata “foii” de carne, se ruleaza cu tot cu bacon si se leaga cu sfoara speciala de bucatarie.  Se asaza rulada intr-o tava de cuptor, se toarna ulei, vin si apa cat sa cuprinda rulada pana la jumatatea inaltimii ei si se da la cuptor pentru 45-50 de minute.

    Din 10 in 10 minute, rulada se stroepste cu zeama din tava si la jumatatea coacerii se intoarce. Dupa ce s-a copt, se lasa 10 minute in tava si apoi se scoate sfoara si se taie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint