Ingrediente:
Pentru blat
220 g
faina, 400 g zahar pudra, 2 oua, 65 g cacao de buna calitate, 9 g bicarbonate,
un varf de cutit subtire de sare, 235 ml cafea la filtru, 235 ml lapte, 120 ml
ulei, o fiola esenta de vanilie
Pentru
decor
O cutie
mica de frisca, 400 g ciocolata menaj de buna calitate, 100 g miere,
decoratiuni de ciocolata din comert
Mod de
preparare:
Intr-un
castron se amesteca faina, zaharul, cacauam bicarbonatul sis area. Se face un
gol unde se pun ouale, cafeaua, laptele, uleiul si vanilia. Se mixeaza pana se
obtine o compozitie omogena. Tava de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu
faina. Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de
minute. Dupa coacere, se lasa 10 minute sa se racoreasca in tava.
Se asaza apoi
pe un gratar pus deasupra unei cratite. 100 g de ciocolata de menaj se topesc
la bain marie si apoi se toarna dintr-o data deasupra blatului. Se incalzeste
mierea si, cand devine lichida, se trage de pe foc. Cu ajutorul unei pensule se
ung lateralele tortului.
Se da ciocolata rece prin razatoare saus e taie aschii
cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Cu aschiile de ciocolata se imbraca
lateteralele tortului. Pentru finisare, frisca se bate bine, jumatate se lasa
asa, iar in cealalta jumatate se adauga cacaua.
Se pune frisca intr-un pos sau
in seringa speciala de ornate. Cu grija se traseaza modele, dupa imaginative.
La final se asaza si decoratiunile de ciocolata si se da la rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu