.

Tort de ciocolata

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tort de ciocolata, reteta culinara pentru tort de ciocolata


    Ingrediente:


    Pentru blat

    220 g faina, 400 g zahar pudra, 2 oua, 65 g cacao de buna calitate, 9 g bicarbonate, un varf de cutit subtire de sare, 235 ml cafea la filtru, 235 ml lapte, 120 ml ulei, o fiola esenta de vanilie

    Pentru decor

    O cutie mica de frisca, 400 g ciocolata menaj de buna calitate, 100 g miere, decoratiuni de ciocolata din comert

    Mod de preparare:

    Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, cacauam bicarbonatul sis area. Se face un gol unde se pun ouale, cafeaua, laptele, uleiul si vanilia. Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Tava de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Dupa coacere, se lasa 10 minute sa se racoreasca in tava. 

    Se asaza apoi pe un gratar pus deasupra unei cratite. 100 g de ciocolata de menaj se topesc la bain marie si apoi se toarna dintr-o data deasupra blatului. Se incalzeste mierea si, cand devine lichida, se trage de pe foc. Cu ajutorul unei pensule se ung lateralele tortului. 

    Se da ciocolata rece prin razatoare saus e taie aschii cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Cu aschiile de ciocolata se imbraca lateteralele tortului. Pentru finisare, frisca se bate bine, jumatate se lasa asa, iar in cealalta jumatate se adauga cacaua. 

    Se pune frisca intr-un pos sau in seringa speciala de ornate. Cu grija se traseaza modele, dupa imaginative. La final se asaza si decoratiunile de ciocolata si se da la rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint