Ingrediente:
2 vinete
mari si groase, 4 rosii, 2 morcovi medii, 2 cepe mari, 2 ardei grasi rosii, 1
ardei gras verde, 1 radacina medie de telina,
200 g cascaval, sare, piper, nucsoara macinata, ulei de masline, marar
verde
Mod de
preparare:
Spala
vinetele si taie-le in felii subtiri. Freaca feliile cu sare si lasa-le 20 de
minute sa se scurga. Coace feliile de vanata pe gratarul incins si uns cu ulei
de masline, cam trei minute pe fiecare parte. Curata morcovii, telina si
ardeii. Morcovii si telina da-I pe razatoarea mare, iar ardeii taie-i cubulete.
Toaca rosiile si ceapa. Taie cascavalul cubulete.
Incinge
trei linguri cu ulei de masline intr-o tigaie si pune ceapa la calit, apoi
morcovii, telina ardeii si rosiile. Adauga cubuletele de cascaval. Potriveste
gustul cu sare, piper si un varf de cutit cu nucsoara. Lasa legumele la calit
pana se inmoaie, iar cascavalul se intinde. Ia de pe foc, acopera tigaia cu un
capac si lasa sa se racoreasca (cascavalul sa nu se intareasca).
Pune cate o
lingura din amestecul de legume pe fiecare felie de vanata coapte, ruleaza si
prinde cu o scobitoare. Orneaza cu marar verde si serveste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu