Cum se face somnloi unguresc, reteta culinara pentru somnloi unguresc
Ingrediente:
Pentru blat
8 oua, 200 g faina, 200 g zahar, 50 g nuci macinate, 1 lingura cacao, 100 ml esenta de rom, 1 plic praf de copt.
Pentru crema si ornat
4 galbenusuri, 100 g zahar, 2 plicuri budinca de vanilie, 1 l lapte, 1 lingura cacao, 100 g nuca, 100 g stafide, 1 plic zahar vanilat, 200-300 ml frisca
Pentru zahar ars
7-8 linguri de zahar, 1 fiola esenta de rom, 1 pahar cu apa
Mod de preparare:
Pentru inceput o sa pregatim blatul. Galbenusurile le freci spuma cu zaharul, apoi adaugi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Incorporezi albusurile batute spuma si imparti compozitia in trei parti egale. In prima parte pui miezul de nuca macinat, in a doua parte pui cacaua. Coci compozitiile separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.
Pe urma pregatim siropul de zahar ars. Topesti zaharul, iar cand s-a caramelizat, torni apa si il lasi pe foc pana cand zaharul se topeste complet.
Acum o sa pregatim crema. Cele 4 albusuri le freci spuma cu 100 g zahar si cele 2 budinci. Laptele il incalzesti si il pui peste compozitia de ou si budinca treptat, amestecand.
Pui compozitia la fiert la foc mic, pana se ingroase crema. O imparti in trei parti egale. In prima parte pui 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte pui 1 lingura cacao si 50 g stafide si in a treia parte pui stafidele ramase.
Intr-o tava mai adanca, asezi cele trei tipuri de blat, pe care in prealabil le insiropezi bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungi cu cremele diferite. Acoperi cu o folie si dai tava la rece pentru cateva ore.
In momentul in care servesti, cu o lingura "rupi galuste" pe care le asezi pe farfurie, le stropesti cu sos de caramel, ciocolata sau capsuni si deasupra ornezi cu frisca.
Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite, specificul ei fiind forma de galuste rupte cu lingura.
Somloi unguresc
Posted on joi, 27 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete internationale
Etichete:
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu