Cum se face tarta cu ardei copti, reteta culinara pentru tarta cu ardei copti
Ingrediente:
200 g peste afumat (file de ansoa), 1 ceapa, 1 dovlecel, 25 g pasta de ardei, 3 ardei grasi
Pentru aluat
350 g faina, 3 linguri smantana, 50 g margarina, 1 plic praf de copt, 1 ou, 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Amesteci faina cu oul, praful de copt, smantana, margarina topita si racita, sarea si framanti un aluat pe care il lasi apoi la rece 15-20 de minute. In acest timp, coci ardeii, ii cureti si ii tai fasii subtiri, ceapa o tai julien, iar dovlecelul bastonase.
Iei aluatul de la rece si intinzi o foaie (nu foarte groasa) intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina. Ungi aluatul cu pasta de ardei, apoi presari fasiile de ardei, bastonasele de dovlecel si ceapa din loc in loc si asezi fasiile de peste.
Pe urma dai tava la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute. Scoti tarta, o lasi sa se raceasca putin, apoi o poti taia.
Tarta cu ardei copti
Posted on joi, 27 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
mancaruri cu peste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu