Cum se face soutzoukakia - chiftele grecesti, reteta culinara pentru outzoukakia - chiftele grecesti
Ingrediente:
750 g carne tocata (vita, porc, oaie), 3 felii de paine uscata, 1 cana cu vin, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, chimen, proaspat pisat, 200 g faina
Pentru sos
1 kg rosii, 2 cepe, 2-3 frunze de dafin, 1 ardei iute, sare, piper, ulei
Mod de preparare:
Cum preparam chiftelele
Inmoi painea uscata in vinul rosu, apoi o storci. Amesteci carnea tocata cu painea, usturoiul pisat si condimentezi. Lasi amestecul la rece 1 ora, apoi formezi chiftele lunguiete. le treci prin faina si le prajesti in ulei. Scoti chiftelele pe servetele.
Acum vom pregati sosul. Toci fin cepe si le calesti in ulei. Adaugi apoi rosiile decojite si date pe razatoare sau mixate. Potivesti gustul de sare si piper, apoi adaugi frunzele de dafin si putin ardei tocat. Cand s-au asezat gusturile si sosul e gata, adaugi chiftelele, una cate una. Lasi inca 5 minute pe foc, apoi servesti chiftelele cu sosul format si presari deasupra patrunjel pentru decor.
Soutzoukakia - chiftele grecesti
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu