.

Soutzoukakia - chiftele grecesti

Posted on
  • vineri, 21 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face soutzoukakia - chiftele grecesti, reteta culinara pentru outzoukakia - chiftele grecesti


    Ingrediente:

    750 g carne tocata (vita, porc, oaie), 3 felii de paine uscata, 1 cana cu vin, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, chimen, proaspat pisat, 200 g faina

    Pentru sos

    1 kg rosii, 2 cepe, 2-3 frunze de dafin, 1 ardei iute, sare, piper, ulei

    Mod de preparare:

    Cum preparam chiftelele

    Inmoi painea uscata in vinul rosu, apoi o storci. Amesteci carnea tocata cu painea, usturoiul pisat si condimentezi. Lasi amestecul la rece 1 ora, apoi formezi chiftele lunguiete. le treci prin faina si le prajesti in ulei. Scoti chiftelele pe servetele.

    Acum vom pregati sosul. Toci fin cepe si le calesti in ulei. Adaugi apoi rosiile decojite si date pe razatoare sau mixate. Potivesti gustul de sare si piper, apoi adaugi frunzele de dafin si putin ardei tocat. Cand s-au asezat gusturile si sosul e gata, adaugi chiftelele, una cate una. Lasi inca 5 minute pe foc, apoi servesti chiftelele cu sosul format si presari deasupra patrunjel pentru decor.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint