.

Tarta cu dovlecei

Posted on
  • joi, 13 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tarta cu dovlecei, reteta culinara pentru tarta cu dovlecei


    Ingrediente:


    Pentru aluat

    150 g faina, 80 g unt rece, 4-5 linguri apa rece

    Pentru umplutura

    250 g telemea bine scursa, 3 dovlecei medii, 5 oua, 100 ml lapte, 200 ml smantana

    Mod de preparare:

    In faina cernuta se pun bucatele de unt rece, taiat, care se amesteca prin faramarea cu degetele. Se adauga apa, lingura cu lingura, si se continua amestecarea prin faramitare. Apoi, se aduna aluatul intr-o bila, se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, 30 de minute.

    Intre timp, se prepara umplutura, pentru care branza se trece prin razatoarea cu ochiuri mici. Ouale se bat ca pentru omleta si apoi se combina cu laptele si smantana. La final, se adauga telemeaua.

    Aluatul se intinde pe masa infainata si apoi se transfera in vasul de copt. Se toarna umplutura de lapte si de branza. Se acopera cu felii de dovlecel. Se da la cuptor 40 de minute si se lasa 10 minute sa se racoreasca in tava. E buna si rece, si calda, ori cu bere, ori cu lapte batut.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint