Ingrediente:
220 g
faina, 2 linguri cu cacao, 3 linguri cu zahar, 120 g unt, esenta de migdale
Pentru
umplutura
700 g
visine, 50 g unt, 150 zahar, 2 linguri cu amidon, ½ lingurita cu ghimbir
macinat, 1 lingurita cu rasa cu scortisoara
Mod de
preparare:
Pentru
aluat, cerne impreuna faina si cacaua si amesteca-le cu zaharul si o lingurita
cu esenta de migdale. Adauga untul taiat cubulete si framanta repede un aluat
faramicios. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cel putin o jumatate de
ora.
Opreste un
sfert din aluat, iar restul intinde-l si asaza-l intr-o forma de tarta. Da din
nou la rece pentru o jumatate de ora. Visinile, curatate de samburi,
amesteca-le cu zaharul si condimentele.
Incinge
untul intr-o craticioara si adauga visinile cu zahar. Amesteca mereu, pan ace
se dizolva zaharul. Adauga amidonul, amesteca si lasa sa se raceasca. Toarna
umplutura in forma de tarta si acopera cu fasii decupate din aluatul oprit. Da
la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute. Taie dupa ce s-a racit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu