.

Tarta cu visine

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face tarta cu visine, reteta culinara pentru tarta cu visine


    Ingrediente:

    220 g faina, 2 linguri cu cacao, 3 linguri cu zahar, 120 g unt, esenta de migdale

    Pentru umplutura

    700 g visine, 50 g unt, 150 zahar, 2 linguri cu amidon, ½ lingurita cu ghimbir macinat, 1 lingurita cu rasa cu scortisoara

    Mod de preparare:

    Pentru aluat, cerne impreuna faina si cacaua si amesteca-le cu zaharul si o lingurita cu esenta de migdale. Adauga untul taiat cubulete si framanta repede un aluat faramicios. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cel putin o jumatate de ora.

    Opreste un sfert din aluat, iar restul intinde-l si asaza-l intr-o forma de tarta. Da din nou la rece pentru o jumatate de ora. Visinile, curatate de samburi, amesteca-le cu zaharul si condimentele.

    Incinge untul intr-o craticioara si adauga visinile cu zahar. Amesteca mereu, pan ace se dizolva zaharul. Adauga amidonul, amesteca si lasa sa se raceasca. Toarna umplutura in forma de tarta si acopera cu fasii decupate din aluatul oprit. Da la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute. Taie dupa ce s-a racit.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint