.

Baclava

Posted on
  • luni, 14 noiembrie 2011
  • by
  • zaho
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face baclavaua, reteta culinara pentru baclava


    Ingrediente:
    • 1 pachet cu foi de placinta
    • 150 g margarina
    • 250 g miez de nuca
    • 1 lingurita cu scortisoara
    • 120 g miere
    • 150 ml apa
    • 100 g zahar
    • 1 lingurita cu esenta de vanilie
    • 1 lingurita cu esenta de rom
    Mod de preparare:

    Imparte foile in trei parti egale. Macina nucile, si amesteca-le cu scortisoara.

    Topeste margarina pana devine lichida (la microunde, se topeste repede).  Ia o foaie de placinta, pune-o in tava, unge-o cu margarina. Pune urmatoarea foaie, unge-o si tot asa pana se termina prima treime de foi. Pune jumatate din cantitatea de nuci amestecate cu scortisoara.

    Asaza peste nuci a doua treime de foi, repetand operatia facuta anterior. Presara a doua jumatate de nuci macinate. Acopera cu ultima treime de foi, unse. Pune ceva deasupra ca sa nu se usuce si da la frigider 30-45 de minute.

    Aprinde cuptorul, scoate tava de la frigider si portioneaza baclavalele (dupa preferinta, patrate sau romburi). Da la cuptor 25 de minute, pana se rumeneste.

    Intre timp, faci siropul: amesteca apa cu zaharul si da la foc mic. Dupa ce au dat in fiert, adauga mierea si lasa sa dea intr-un clocot. La fina, pune si aromele. Toarna siropul fierbinte, peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

    Lasa sa se raceasca, iar cand a ajuns la temperatura camerei, da la rece. Peste fiecare portie de baclava, presara putin praf de cocos sau de fistic.

    0 comentarii:

    Trimiteţi un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint