Ingrediente:
- 1 pachet cu foi de placinta
- 150 g margarina
- 250 g miez de nuca
- 1 lingurita cu scortisoara
- 120 g miere
- 150 ml apa
- 100 g zahar
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 1 lingurita cu esenta de rom
Imparte foile in trei parti egale. Macina nucile, si amesteca-le cu scortisoara.
Topeste margarina pana devine lichida (la microunde, se topeste repede). Ia o foaie de placinta, pune-o in tava, unge-o cu margarina. Pune urmatoarea foaie, unge-o si tot asa pana se termina prima treime de foi. Pune jumatate din cantitatea de nuci amestecate cu scortisoara.
Asaza peste nuci a doua treime de foi, repetand operatia facuta anterior. Presara a doua jumatate de nuci macinate. Acopera cu ultima treime de foi, unse. Pune ceva deasupra ca sa nu se usuce si da la frigider 30-45 de minute.
Aprinde cuptorul, scoate tava de la frigider si portioneaza baclavalele (dupa preferinta, patrate sau romburi). Da la cuptor 25 de minute, pana se rumeneste.
Intre timp, faci siropul: amesteca apa cu zaharul si da la foc mic. Dupa ce au dat in fiert, adauga mierea si lasa sa dea intr-un clocot. La fina, pune si aromele. Toarna siropul fierbinte, peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Lasa sa se raceasca, iar cand a ajuns la temperatura camerei, da la rece. Peste fiecare portie de baclava, presara putin praf de cocos sau de fistic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu