Ingrediente:
- 3 fileuri de cod sau merluciu
- 1-2 linguri sos de soia
- 1-2 linguri cu zeama de lamaie
- 1 praz
- piper in patru culori
Pentru garnitura
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei capia, 1 ardei iute rosu
- patrunjel, marar, lamaie
Taie fileurile in cuburi potrivite si pune-le intr-un castron. Macina piper deasupra, toarna zeama de lamaie si sosul de soia si lasa la rece, acoperit, o ora.
Dupa ce a stat la marinat, scurge-l si insira pestele pe betele de frigaruie (tinute in prealabil in apa) si felii de praz.
Pune frigaruile pe un gratar incins, uns cu putin ulei. Lasa 2-3 minute pe fiecare parte si intoarce cu grija. Daca se prinde de gratar, dezlipeste usor cu o paleta.
Pentru garnitura feliaza legumele cat mai subtire si stropeste-le cu suc de lamaie proaspat stors. Pune garnitura pe un platou si asaza deasupra frigaruile fierbinti. Serveste imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu