.

Frigarui de peste

Posted on
  • marți, 15 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se fac frigarui de peste, reteta culinara pentru frigarui de peste


    Ingrediente:
    • 3 fileuri de cod sau merluciu
    • 1-2 linguri sos de soia
    • 1-2 linguri cu zeama de lamaie
    • 1 praz
    • piper in patru culori

    Pentru garnitura
    • 1 ceapa rosie
    • 1 ardei capia, 1 ardei iute rosu
    • patrunjel, marar, lamaie
    Mod de preparare:

    Taie fileurile in cuburi potrivite si pune-le intr-un castron. Macina piper deasupra, toarna zeama de lamaie si sosul de soia si lasa la rece, acoperit, o ora.

    Dupa ce a stat la marinat, scurge-l si insira pestele pe betele de frigaruie (tinute in prealabil in apa) si felii de praz.

    Pune frigaruile pe un gratar incins, uns cu putin ulei. Lasa 2-3 minute pe fiecare parte si intoarce cu grija. Daca se prinde de gratar, dezlipeste usor cu o paleta.

    Pentru garnitura feliaza legumele cat mai subtire si stropeste-le cu suc de lamaie proaspat stors. Pune garnitura pe un platou si asaza deasupra frigaruile fierbinti. Serveste imediat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint