.

Musaca de ciuperci

Posted on
  • miercuri, 16 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face musaca de ciuperci, reteta culinara pentru musaca de ciuperci


    Ingrediente:
    • 300 g ciuperci
    • 2 linguri cu soia granule
    • 1 ceapa mare
    • 1 lingurita cu bulion
    • 4 linguri cu ulei de masline
    • 2 linguri cu faina
    • 100 g cascaval de post
    • cimbru uscate
    • sare
    Mod de preparare:

    Curata ciupercile si opareste-le cateva minute in apa cu sare, apoi lasa-le la scrus. Pune soia la inmuiat pentru 20 de minute in apa cu sare (poti folosi chiar apa in care ai oparit ciupercile), apoi scurge-o.

    Toaca marunt ceapa si caleste-o in putin ulei de masline, adauga granulele de soia si 2-3 ciuperci taiate cubulete. Cand s-au calit toate ingredientele si zeama a scazut, pune bulionul, un praf de sare si putin cimbru.
    Unge cu ulei un vas termorezistent si asaza un strat de ciuperci bine scurse, unul de amestec de soia si inca unul de ciuperci.

    Deasupra, pune cascavalul, dat pe razatoarea cea mai fina. Desfa faina in putina apa, cat sa capete consistenta unei smantani groase, si toarna peste ciuperci, intepand din loc in loc cu furculita ca sa patrunda si in straturile de jos. Da totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint