Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 1 cana cu pulpa de rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de masline
- cimbru uscat
- sare
Spala legumele si taie-le in felii rotunde. Intr-un vas termorezistentm asaza un strat de dovlecei, unul de ardei, altul de ceapa si inca unul de vinete. Daca vasul este mai mic si mai inalt, continua alternarea straturilor de legume. Sareaza.
Amesteca rosiile cu usturoiul pisat, un praf de sare si uleiul de masline. Toarna acest sos peste legume, presara putin cimbru uscat, adauga cateva frunze de busuioc proaspat si da la cuptor pentru 40-45 de minute. Nu trebuie sa adaugi apa: sosul si zeama pe care o lasa legumele vor forma suficient lichid ca amestecul de legume sa se fiarba, fara sa se rumeneasca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu