.

Ratatouille de legume

Posted on
  • joi, 17 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ratatouille de legume, reteta culinara pentru ratatouille de legume


    Ingrediente:
    • 1 ceapa
    • 1 vanata
    • 1 dovlecel
    • 1 ardei capia
    • 1 cana cu pulpa de rosii
    • 2 catei de usturoi
    • 2 linguri cu ulei de masline
    • cimbru uscat
    • sare
    Mod de preparare:

    Spala legumele si taie-le in felii rotunde. Intr-un vas termorezistentm asaza un strat de dovlecei, unul de ardei, altul de ceapa si inca unul de vinete. Daca vasul este mai mic si mai inalt, continua alternarea straturilor de legume. Sareaza.

    Amesteca rosiile cu usturoiul pisat, un praf de sare si uleiul de masline. Toarna acest sos peste legume, presara putin cimbru uscat, adauga cateva frunze de busuioc proaspat si da la cuptor pentru 40-45 de minute. Nu trebuie sa adaugi apa: sosul si zeama pe care o lasa legumele vor forma suficient lichid ca amestecul de legume sa se fiarba, fara sa se rumeneasca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint