Ingrediente:
- 450 g linte (sau linte rosie)/ 1 conserva
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- zeama de la o lamaie
- sare, piper
- chimen, coriandru
- menta proaspata
- ulei de masline
- ardei iute
Lasa lintea sa stea in apa 60 de minute, apoi scurge-o. Curata legumele si toaca-le marunt.
Pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare, ulei de masline. Adauga ceapa tocata, usturoiul, morcovul taiat cuburi mici. Cand s-a fiert ceapa, pune lintea, spalata si scursa.
Cand lintea e aproape gata (vezi indicatiile de pe pachet), adauga sucul de rosii. Condimenteaza cu sare, piper, chimen, coriandru si ardei iute.
Paseaza jumatate de cantitate de legume in blender. Adauga menta tocata si zeama de lamaie.
Toarna inapoi in oala, adauga restul de legume si mai da intr-un clocot. Potriveste de sare si piper. Adauga patrunjelul tocat marunt. Serveste cu crutoane sau paine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu