Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- cateva coaste de porc
- 1 bucata ureche, 1 bucata picioare de porc
- 1 bucata coada
- 1 lingura untura, 1 kg ceapa
- 1 ardei gras
- 1 rosie mare
- 2-3 foi de dafin
- 2-3 linguri boia dulce
- sare, piper macinat, chimen macinat
- pasta de ardei picat, boia iute
Speli carnea si o portionezi. Cureti ceapa si ardeiul. Decojesti rosia. Tai ceapa solzisori, ardeiul in doua si rosia in patru.
Ungi cu untura de porc o oala de aproximativ 5 litri, cu baza groasa ori o oala de fonta. Asezi un rand de ceapa, jumatate din carne si jumatate din condimente, apoi alte straturi de ceapa, carne si condimente, iar deasupra pui ardeiul si rosia. Torni 500 ml apa si lasi sa fiarba la foc mic, timp de 2-3 ore. In acest timp, ai grija sa completezi cu apa calda si sa nu amesteci in mancare, ci numai sa scuturi vasul din cand in cand, cu miscari scurte orizontale ca sa nu se lipeasca preparatul de baza oalei.
Cand carnea a fiert bine, pui boiaua si pasta de ardei picant, apoi lasi sa mai dea in 2-3 clocote.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu