Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 3 carnati cabanos
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura ceapa verde
- 4 oua
- 1 rosie si 1 ardei gras rosu pentru decor
- sare
- 2-3 linguri ulei de masline
Decojesti cartofii, ii speli si ii tai in cuburi cu latura de aproximativ 2 cm. Tai carnatii in rondele subtiri. Cureti ceapa si o tai marunt.
Intr-o tigaie cu ulei incins, calesti cartofii pana se inmoaie, amestecandu-i usor, ca sa ii intorci pe toate partile, dar sa nu se zdrobeasca. Adaugi carnatii, apoi ceapa si le lasi pe foc impreuna, pentru cateva minute.
Bati bine oauale si le sarezi dupa gust, orientandu-te asupra adaosului de sare in functie de gustul carnatilor. Torni ouale in strat uniform peste legumele si carnatii din tigaie si amesteci incet, cu o lingura sau spatula de lemn.
Dupa ce ai luat omleta de pe foc, o asezi pe un platou, la cald. Speli ardeiul si rosia pe care le vei folosi pentru decor. Cureti ardeiul de cotor si seminte si il tai in fasii subtiri. Tai coaja rosiei cu tot cu putin miez, ca si cand ai taia coaja de mar, in spirala.
Aranjezi rosia sub forma de trandafir, iar fasiile de ardei cat mai estetic, ca sa inveseleasca aspectul preparatului. In sezonul rece, poti servi aceasta tortilla de patatas cu muraturi. Se afla in topul preferintelor spaniolilor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu