.

Trois mousse au chocolat

Posted on
  • duminică, 13 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face trois mousse au chocolat, reteta culinara pentru trois mousse au chocolat


    Ingrediente:


    Pentru blat
    • 3 oua, 3 linguri zahar
    • 1 lingura cacao, 2 linguri faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1 lingura unt pentru forma
    Pentru creme
    • cate 200 g ciocolata alba, cu lapte si amaruie
    • 450 ml frisca lichida
    • 600 g smantana
    • 3 plicuti de cate 10 g gelatina
    Mod de preparare:

    Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporezi treptat galbenusuruile, faina, praful de copt si cacaua cernute si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma detasabila unsa si tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la foc mediu, 20 de minute, in cuptorul preincalzit.

    Pentru crema de ciocolata alba, bati 200 g smantana cu 50 ml frisca lichida si pastrezi crema in frigider. Inmoi un plic de gelatina in 100 ml apa rece. Topesti la bain-marie ciocolata alba in 100 ml frisca lichida si, separat, gelatina. Amesteci ciocolata cu gelatina, iar cand s-au mai racorit, incorporezi smantana. Procedezi la fel pentru fiecare dintre celelalte crema.

    Asezi blatul rece pe platou, cu inelul formei in jur. Torni crema alba rece si dai la frigider pentru 1 ora. Torni apoi celelalte doua creme, cu pauza de 1 ora intre ele.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint