Ingrediente:
- 400 g taitei lati
- 4 oua
- 500 g branza dulce
- 250 g zahar
- 100 g stafide
- 1 lingura rom
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lamaie
- 100 g margarina
- 1 lingura gris
Inmoi stafidele in rom diluat cu apa calduta cat sa le acopere. Fierbi pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. Stingi focul, torni apa rece si acoperi vasul.
Bati 2 oua impreuna cu 200 g zahar si 1 plic de zahar vanilat. Amesteci branza cu grisul, coaja de lamaie rasa, ouale batute si stafidele scurse. Scurgi bine pastele.
Ungi cu margarina o tava de aproximativ 25x35 cm. Pui in strat 1/2 din taitei, torni amestecul cu branza si asezi deasupra restul de paste. Bati ouale ramase cu restul de zahar si zahar vanilat si torni amestecul peste taitei.
Acoperi tava cu folie de aluminiu si coci preparatul in cuptorul preincalzit, 1/2 ora. Inspre finalul coacerii indepartezi folia, stropesti preparatul cu margarina ramasa, topita si lasi sa se rumeneasca 5 minute. Portionezi preparatul cand s-a racit complet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu