.

Prajitura vieneza

Posted on
  • sâmbătă, 12 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face prajitura vieneza, reteta culinara pentru prajitura vieneza

    Ingrediente:
    • 8 galbenusuri
    • 250 g unt
    • 250 g zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 360 g faina, 1 lingura margarina pentru tava

    Pentru umplutura

    • 200 g marmelada acrisoara, 8 albusuri
    • 250 g zahar, 300 g miez de nuca
    • 1 lingura cacao, 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • 2 plicuri zahar vanilat
    Mod de preparare:

    Freci spuma zaharul cu untul moale, apoi adaugi treptat galbenusurile si mixezi pana cand nu se mai simt cristalele. Incorporezi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi aluatul. Il intinzi in strat uniform, intr-o tava de 30x35 cm, unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.

    Ungi aluatul cu marmelada acrisoara, pe care, in prealabil, ai incalzit-o putin, ca sa se inmoaie. Bati albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporezi treptat nucile macinate, cacaua, coaja de lamaie si zaharul vanilat, amestecand usor, de jos in sus, dupa fiecare ingrediente, cu o lingura de lemn.

    Coci prajitura la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute. O tai cu un cutit umed, pe care il stergi cu un servet si il umezesti din nou, ori de cate ori se incarca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint