Ingrediente:
- 12 rosii mari
- 250 g spaghete
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g piept de pui file
- 120 g dovlecei
- 2 catei de usturoi
- 150 g cascaval
- 2 linguri smantana
- 2 galbenusuri
- sare, piper
- 1 legatura frunze de patrunjel sau ceapa verde
Fierbi spaghetele aldente, in apa cu sare, le scurgi in strecuratoare, le treci prin jet de apa rece si le amesteci cu 2 linguri ulei de masline.
Speli rosiile si le tai capacele la partea dinspre codita si, ca sa le asezi mai bine, le tai putin si la baza. Le scoti miezul, le presari in interior cu sare si piper si le asezi intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Speli carnea si dovleceii curatati, apoi le tai cubulete. Toci marunt usturoiul. Incingi restul de ulei intr-o tigaie si inabusi carnea si dovleceii.
Sarezi, condimentezi dupa gust si la sfarsit pui usturoiul zdrobit. Amesteci spaghetele cu dovleceii si carnea si umpli rosiile.
Amesteci cascavalul ras cu smantana si galbenusurile. Coci rosiile in cuptorul preincalzit, la foc mic. Dupa 20 de minute, scoti vasul, repartizezi crema in interiorul rosiilor si le mai dai la cuptor 10 minute. Le servesti calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu