Ingrediente:
- 6 cotlete de porc fara os
- 6 carnati
- 2 linguri untura
- 1 kg varza murata
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- sare, piper boabe si macinat
- 200 ml vin alb
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- 4 linguri ulei de masline
Speli cotletele, le usuci cu un servet si le presari cu sare si piper dupa gust. Le pastrezi in frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Speli varza, o lasi sa se scurga si o tai fideluta. Cureti, speli si tai in fasii inguste ceapa si ardeiul. In untura incinsa, calesti ceapa si ardeiul, adaugi varza, foile de dafin, boabe de piper, cimbru si sare dupa gust. Torni vinul, acoperi vasul cu un capac si lasi sa scada la foc mic. Daca varza a scazut, dar nu s-a inmuiat, mai adaugi putina apa si fierbi in continuare.
Inabusi cotletele in ulei, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti. Le scoti pe servetele absorbante si prajesti si carnatii.
Pe un platou mare, asezi in mijloc varza, iar pe margine cotletele si carnatii prajiti. Decorezi cu boabe de piper si frunzulite de telina. Neaparat il oferi spre consum cald, poate chiar fierbinte.
Sfatul nostru:
Un astfel de preparat se poate servi cu un vin de Bordeaux, dar il puteti consuma si cu un vin rosu alaturi, e la fel de gustos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu