.

Deliciu cu nuci caramelizate

Posted on
  • luni, 14 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face deliciu cu nuci caramelizate, reteta culinara pentru deliciu cu nuci caramelizate

    Ingrediente:
    • 350 g zahar
    • 500 g nuci
    • 10 ml ulei
    Pentru blat si crema
    • 15 oua
    • 1 varf de cutit de sare
    • cate 15 linguri zahar, faina si caramel
    • 2 plicuri praf de copt
    • 1 lingura ulei pentru forma
    Pentru crema
    • 800 ml lapte
    • 2 plicuri budinca de vanilie
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 10 linguri zahar
    • 500 g margarina
    • 10 linguri nuci caramel macinate
    Mod de preparare:

    Pentru nucile caramelizate, topesti zaharul si presari nucile, amesteci si rastorni caramelul cu nuci intr-o tava unsa. Rece, il dai prin masina de tocat.

    Pentru blat, bati spuma albusurile cu putina sare si zaharul. Incorporezi treptat 15 linguri de nuci caramel, galbenusurile, praful de copt si faina, amestecand usor, de jos in sus.

    Torni compozitia in cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la foc mediu, 40 de minute. Rece, il tai in trei foi.

    Amesteci zaharul cu praful de budinca si 150 ml lapte rece. In restul de lapte fierbinte, torni budinca si amesteci energic pana se ingroasa. Freci margarina spuma, cu mixerul. Incorporezi treptat budinca rece. Dai crema la frigider 2 ore.

    Pastrezi crema pentru ornat, iar in restul adaugi 10 linguri de caramel. Ungi cu crema doua blaturi si le suprapui pe platou. Acoperi cu al treilea, imbraci cu crema ramasa si decorezi cu restul de caramel.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint