Ingrediente:
- 1 crap (1kg) sau orice peste fara oase mici
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 1 lingura orez
- patrunjel si marar verde
- 2 crengute leustean
- 1 l apa,
- 1 l bors
- sare
- 2 rosii
Cureti pestele de solzi, ii scoti intestinele si indepartezi aripile. Il tai in bucati. De la baza capului scoti neaparat osul patrat care amareste. Pui intr-o oala apa sa fiarba si dupa ce a dat 2-3 clocote, adaugi legumele curatate, spalate si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au fiert, adaugi orezul, lasand sa mai fiarba 10 minute. Pui apoi bucatile de peste si lasi sa mai fiarba 10 minute, dupa care adaugi borsul deja clocotit. La final pui verdeata tocata marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu