.

Jeleu de gutui

Posted on
  • vineri, 25 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face jeleu de gutui, reteta culinara pentru jeleu de gutui


    Ingrediente:
    • 3 kg gutui
    • 2 kg zahar
    Mod de preparare:

    Speli gutuile cu apa rece, frecandu-le cu o periuta pentru a indeparta puful de pe ele. Le tai in patru, le scoti samburii pe care ii pastrezi. Tai gutuile cubulete si le pui intr-un vas cu apa la foc mic sa dea incet in clocot. Samburii ii pui intr-un tifon si ii scufunzi in vas timp de 30 de minute. Dupa ce au fiert fructele bine, strecori sucul si il cantaresti. La 500 g lichid, adaugi 400 g zahar si pui amestecul pe foc pana da in clocot (2-3 minute). Incalzesti borcanele, le umpli cu jeleul si le lasi sa se raceasca 48 de ore sub un prosop. Dupa 48 de ore le capsezi si le pastrezi la rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint