Cum se face cantuccini multicolori, reteta culinara pentru cantuccini multicolori
Ingrediente:
3 oua, 300 g faina, 2 linguri margarina topita, 2 linguri smantana, 1 lingurita praf de copt, 160 g zahar, 1 varf de cutit de sare, 60 g fistic decojit, 50 g migdale, 50 g alune prajite nesarate, 50 g fructe confiate, 1 galbenus, 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Cerni faina si praful de copt. Mixezi margarina, sare, smantana si zaharul, pana se dizolva cristalele, apoi adaugi ouale. Amesteci pasta cu faina.
Maruntesti fructele uscate si pe cele confiate si le incorporezi treptat in aluat. Modelezi aluatul sub forma a trei suluri. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de circa 5 cm intre ele. Ungi sulurile cu galbenusul batut cu laptele si coci sulurile la foc mediu 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
Scoti batoanele din cuptor, le lasi sa se mai raceasca si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, tai oblic felii groase de 1/2 cm. Le asezi in tava si le mai coci cateva 5 minute e fiecare parte, la foc mic.
Cantuccini multicolori
Posted on miercuri, 2 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu