.

Tort spaniol cu portocale

Posted on
  • miercuri, 2 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face tort spaniol cu portocale, reteta culinara pentru tort spaniol cu portocale


    Ingrediente:


    Pentru blat

    1 portocala, 3 oua, 70 g unt, 150 g zahar tos, 150 g faina, jumatate plic praf de copt, 2 linguri lichior de portocale

    Pentru crema

    2 oua, 200 g ciocolata de menaj, 100 g unt, 80 g zahar, coaja rasa de la 1 portocala

    Pentru decor

    2 portocale

    Mod de preparare:

    Pentru blat, preincalzesti cuptorul la foc mediu (pentru cuptoare electrice, 180 de grade Celsius). Ungi o forma de tort de 20 cm cu 20 g unt. Razi fin coaja unei portocale, apoi ii strecori zeama. Separi albusurile de galbenusuri. Topesti 50 g unt si-l lasi sa se racoreasca.

    Mixezi galbenusurile cu zaharul, pana cand obtii o crema de un galben deschis. Incorporezi treptat coaja rasa si zeama de portocala, faina si praful de copt cernute, apoi albusurile batute spuma tare, amestecand mereu pana la omogenizare.

    Adaugi albusurile batute spuma. Torni compozitia in forma si coci blatul 35-40 de minute. Pentru crema, topesti la bain-marie ciocolata. Iei vasul de pe foc si adaugi zaharul, coaja rasa a unei jumatati de portocala si galbenusurile.

    Omogenizezi, apoi incorporezi albusurile batute spuma. Pastrezi crema in frigider pentru jumatate de ora. Tai blatul racit in doua foi pe care le insiropezi cu lichior de portocale.

    Ungi primul blat cu un 1/4 din crema, acoperi cu al doilea blat si imbraci tortul in crema ramasa. Pastrezi tortul in frigider 2 ore si il consumi decorat cu rondele subtiri de portocale.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint