.

Rosti

Posted on
  • miercuri, 2 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face rosti, reteta culinara pentru rosti


    Ingrediente:

    1 kg cartofi, 3-4 linguri unt, sare, piper

    Mod de preaparare:

    Cu o zi inaintea prepararii, speli cartofii si ii fierbi fara sa-i cureti de coaja. A doua zi decojesti, ii dai pe razatoarea mare sii ii amesteci cu sare si piper dupa gust.

    Intr-o tigaie cu baza groasa, intinzi untul, adaugi cartofii si amesteci de cateva ori, cu dosul lingurii de lemn sau cu o spatula. Presezi cartofii pe toata suparafata, ca sa adune sub forma unei placinte.

    Acoperi cu un capac astfel incat sa nu ramana spatiu intre cartofi si capac. Lasi sa se prajeasca 15-20 de minute la foc mediu, miscand tigaia pe orizontala, din cand in cand.

    Dupa ce la baza a prins o crusta aurie, rastorni rosti pe capac si, cu o miscare rapida, pui din nou budinca in tigaie, sa se coaca si pe cealalta parte, pe care o lasi tot 15-20 de minute. O servesti alaturi de carnati la grill.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint