Cum se face tarta cu branza si rosii, reteta culinara pentru tarta cu branza si rosii
Ingrediente:
Pentru aluat
200 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 oua, 1 praf de sare, 130 g margarina, 2-3 linguri lapte
Pentru umplutura
300 g telemea, 250 g smantana, 4 oua, 2 rosii, cimbru, busuioc, oregano, piper, 2 linguri faina
Mod de preparare:
Cerni intr-un vas faina, praful de copt si sarea. Adaugi oul batut, margarina taiata in cuburi si laptele si framanti bine, pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Ungi cu margarina si tapetezi cu hartie de copt o forma de tarta, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi forma cu aluatul si asezi deasupra un disc de hartie de copt, pe care presari boabe de fasole, care vor impiedica aluatul sa se ridice la copt. Coci aluatul in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre iute (200 grade Celsius), pentru 10 minute.
Prepari umplutura; mixezi ouale cu faina, smantana si condimente dupa gust. Incorporezi branza rasa si rosiile taiate cubulete. Scoti aluatul pe jumatate copt, indepartezi cu grija boabele si hartia si torni umplutura. Continui coacerea pentru 30-35 de minute. Consumi tarta calduta sau rece.
Tarta cu branza si rosii
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Tarte
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu