.

Tarta cu branza si rosii

Posted on
  • marți, 1 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face tarta cu branza si rosii, reteta culinara pentru tarta cu branza si rosii


    Ingrediente:


    Pentru aluat

    200 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 oua, 1 praf de sare, 130 g margarina, 2-3 linguri lapte


    Pentru umplutura

    300 g telemea, 250 g smantana, 4 oua, 2 rosii, cimbru, busuioc, oregano, piper, 2 linguri faina

    Mod de preparare:

    Cerni intr-un vas faina, praful de copt si sarea. Adaugi oul batut, margarina taiata in cuburi si laptele si framanti bine, pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.

    Ungi cu margarina si tapetezi cu  hartie de copt o forma de tarta, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi forma cu aluatul si asezi deasupra un disc de hartie de copt, pe care presari boabe de fasole, care vor impiedica aluatul sa se ridice la copt. Coci aluatul in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre iute (200 grade Celsius), pentru 10 minute.

    Prepari umplutura; mixezi ouale cu faina, smantana si condimente dupa gust. Incorporezi branza rasa si rosiile taiate cubulete. Scoti aluatul pe jumatate copt, indepartezi cu grija boabele si hartia si torni umplutura. Continui coacerea pentru 30-35 de minute. Consumi tarta calduta sau rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint